Read More" /> Read More"> Read More">

Scott, Brasserie La Binchoise, gewikt en gewogen

Voor u getest, de Scott van Brasserie La Binchoise!
In de historische stad Binche vinden we Brasserie La Binchoise terug. De eerste sporen van deze brouwerij dateren uit 1847. De brouwactiviteiten worden uiteindelijk in 1928 gestaakt en het jaar daarop wordt de brouwerij omgedoopt tot een mouterij.

Pas in 1987 wordt het gebouw door André Gaux terug omgetoverd tot brouwerij. In datzelfde jaar worden er ook meteen 2 nieuwe bieren gecommercialiseerd.

De brouwerij hecht zeer veel belang aan het brouwen op artisanale wijze en aan de lokale historiek. Zo werden de ‘Gilles’ opgenomen in het logo van de brouwerij en staan ze ook te prijken op twee van hun bieren: La Binchoise Blonde en Brune.

Naast de brouwerij bevinden zich ook een restaurant en een brouwerijmuseum. Zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen!

Het bier:  Scott

Scott is een biologisch bier dat gedurende 7 maanden op whiskeyvaten gerijpt werd en verder rust in mooie elegante glazen flessen van 75cl die werkelijk een streling voor het oog zijn!

Het bier zelf heeft ondanks het alcoholvolume van 10% een fluweelzachte smaak. Het is qua smaak eerder fruitig en moutig met een zeer voorzichtige en subtiele houterige   whiskey-smaak op het einde. De licht zoetige nasmaak vloeit licht uit.

Dit troebel goudblonde bier vergezeld van een volle witte schuimkraag omvat een fruitig (kiwi en banaan) aroma waar geuren van vanille en frangipane naar boven komen (je kan het nog het best omschrijven als gebak).

Ondanks de hoge aankoopprijs (+/- 18 EUR) zeker de moeite waard om te proberen. Maar let op, het hoge alcoholvolume is niet meteen merkbaar, dus drink dit zeker met mate! Het is en blijft een speciaal degustatiebier.

website: La Binchoise

Share.

About Author

Brouwersbloed stroomt door m’n aderen, wordt mij gezegd. M’n overgrootvader heeft namelijk een brouwerij in De Panne gehad. In 2012 richtte ik met 5 vrienden een bescheiden bierclubje op: E³HBL (uit te spreken als Tripel EHBL), de “Eerste Enige Echte Herdersemse Bierliefhebbers”. Wekelijks geniet ik van de geweldige bieren die ons land produceert en met zorg en interesse probeer ik elk bier objectief te beoordelen. Ondertussen staan er al ongeveer 400 verschillende bieren op m’n kerfstok, maar is er nog heel wat werk voor de boeg om alle andere te leren kennen. En het relaas van die ontmoetingen deel ik met veel plezier met jullie!

Leave A Reply

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze site gaat u hiermee akkoord. meer info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten