Read More" /> Read More"> Read More">

QANTELAAR OAK AGED, D’oude Maalderij

Brouwerij d’Oude Maalderij zag het licht in 2011. Al zal er op het moment van brouwen niet veel ‘licht’ geweest zijn, gezien de 4 vrienden vaak ’s avond en ’s nachts aan het werk gingen, om te experimenteren tot ze nieuwe recepten hadden bedacht. Eén daar van is de Qantelaar Oad Aged!

Hun bieren werden voor het eerst gebrouwen in een oude maalderij (vandaar de naam van de brouwerij) en van bij het begin was het belangrijk om de producten met eerbied en respect te behandelen. Met als ultieme doel het creëren van zuivere bieren!

Gezien ze zelf niet over de capaciteit beschikken om de bieren te commercialiseren, wordt beroep gedaan op de infrastructuur van enkele collega brouwers. De heren staan er echter wel op om alles van A tot Z zelf te doen zodat ze de kwaliteit en de authenticiteit kunnen waarborgen.

Als klap op de vuurpijl openden ze in september 2015 hun eigen degustatieruimte waar je in een authentiek en charmant kader het aanbod kan proeven. Daarnaast bieden ze ook enkele vintagebieren aan. Dus wat ons betreft zeker de moeite om de trip te maken!

Hun leuze “Durf proeven, leer genieten” is iets wat elke bierliefhebber in z’n achterhoofd moet houden. Durf zeggen wat je proeft en ruikt om zo nog meer te genieten van de pareltjes die ons land ons te bieden heeft!

Qantelaar is het 1e bier dat door d’Oude Maalderij werd gemaakt. Het werd dan ook als basisbier gebruikt voor deze nieuwe variëteit.

De “Oak Aged” heeft kunnen rusten op 2 verschillende eikenhouten vaten. Eerst mocht het bier 7 maanden rijpen op een vat van Makers Mark (whisky met toetsen van vanille en licht zurig van smaak) en vervolgens rijpte het 3 maanden verder in een vat van Wild Turkey (zachte en elegante whisky). Deze vaten werden gebruikt als extra ingrediënt om zo een nog intensere en complexere smaak te ontwikkelen.

Qantelaar Oak Aged (9% alc. Volume) heeft een troebele roodbruine kleur waarop een kleine maar romige schuimkraag prijkt. Het bier omvat een complex aroma waar zowel vineuze als fruitige toetsen in voorkomen en in de neus kan je o.a. gedroogd fruit (pruimen & rozijnen), karamel en drop waarnemen. Qua smaak zetten de aroma’s zich verder door maar blijft het een vlakke smaak. De afdronk is licht zoetig met een zuurtje maar vloeit niet lang uit.

Zeker het proberen waard!

website van D’Oude Maalderij

Share.

About Author

Brouwersbloed stroomt door m’n aderen, wordt mij gezegd. M’n overgrootvader heeft namelijk een brouwerij in De Panne gehad. In 2012 richtte ik met 5 vrienden een bescheiden bierclubje op: E³HBL (uit te spreken als Tripel EHBL), de “Eerste Enige Echte Herdersemse Bierliefhebbers”. Wekelijks geniet ik van de geweldige bieren die ons land produceert en met zorg en interesse probeer ik elk bier objectief te beoordelen. Ondertussen staan er al ongeveer 400 verschillende bieren op m’n kerfstok, maar is er nog heel wat werk voor de boeg om alle andere te leren kennen. En het relaas van die ontmoetingen deel ik met veel plezier met jullie!

Leave A Reply

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze site gaat u hiermee akkoord. meer info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten