Read More" /> Read More"> Read More">

Probeer de TRIPEL WINGS! Ze zullen je niet teleurstellen!

De tripel wings behoren absoluut bij onze favorieten! Dit heerlijk en vooral makkelijk receptje is ideaal voor een gezellige avond onder vrienden!

Ingredienten voor 4 personen
Voor de kippenvleugels:

  • 2,5 kg kippenvleugeltjes
  • 1 eetlepel ongezouten gesmolten boter
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • peper en zout

Voor de saus:

  • 33cl tripel
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel gehakte verse koriander
  • zout
  • 2 eetlepels honing
  • 2 teentjes gehakte look

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en breng alle ingrediënten voor de saus, inclusief de tripel, in een sauspan op een hoog vuur aan de kook. Verlaag het vuur van zodra de saus kookt, en laat rustig verder pruttelen. Laat de saus nu gedurende 45 minuten reduceren tot de helft en roer af en toe.
  1. Meng vervolgens de boter, de olie, het zout en de peper in een grote kom en voeg de kippenvleugels er aan toe. Beweeg de vleugels goed rond in de kom zodat er zich een mooi laagje van de “marinade” vormt op de vleugels. Wanneer de oven zijn temperatuur bereikt heeft leg je de vleugeltjes op een grillplaat. Leg onderaan in de oven een laagje zilverpapier, zodat het vet hier op kan druppelen. Plaats de vleugels gedurende 50 minuten vlak onder de grill (dit zorgt er voor dat ze mooi krokant gebakken worden). Ga zeker af en toe eens kijken! Het is niet de bedoeling dat ze zwart worden…
  1. Haal, van zodra ze gereduceerd is, de saus van het vuur en laat ze afkoelen.  Giet vervolgens de afgekoelde saus in een grote kom. Door het afkoelen zal je zien dat de saus ingedikt is.
  1. Haal de vleugels, wanneer ze gaar zijn, uit de oven en bestrijk ze royaal met de saus. Let er op dat elk hoekje ingesmeerd hebt.
  1. Plaats de vleugeltjes nu terug op de grillplaat en zet ze nog 10 minuutjes in de oven 200°C. Smeer ongeveer om de 2 minuten de kippenvleugeltjes nog even in met de saus die in de kom achterbleef om er voor te zorgen dat ze niet uitdrogen en dus lekker sappig blijven!

Eet smakelijk!!

 

Share.

About Author

Zoals elke zichzelf respecterende Belg kwam ik rond mijn 16de voor de eerste maal in contact met onze Belgische trots… BIER! Weliswaar met gemengd succes… Nu, 15 jaar later, is het enthousiasme voor het gerstenat alleen maar gegroeid. En dan vooral voor de snel groeiende “micro brew scene”! Vanuit m'n job, creative consultant, word ik dagelijks uitgedaagd om merken in de markt te plaatsen. Zo groeide, samen met 4 andere collega’s, het idee om ons eigen merk te creëren en in de markt te zetten! En welk beter product dan ons bekendste exportproduct… bier! En dan vooral de MICRO bieren! En aldus werd MICROB geboren!

Leave A Reply

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze site gaat u hiermee akkoord. meer info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten