Read More" /> Read More"> Read More">

Wild Jo, de “wildste” telg van Brouwerij De Koninck

Brouwerij De Koninck was dringend toe aan een nieuw imago. Het “Bolleke”, de klassieke Amber die wat weg had van de Palm, vroeg al langer naar een blond broertje.De Antwerpse brouwerij, die een paar jaar geleden van het faillissement gered werd door Duvel/Moortgat, is reeds geruime bezig aan een herpositioneringstraject. Gezien de ‘Craft Beer Revolutie’ die nu een paar jaar aan de gang is, geen overbodige luxe.

Het logo, de bier etiketten en de website werden grondig aangepakt en Bierbrouwerij De Koninck werd herdoopt naar Stadsbrouwerij De Koninck van Antwerpen.

Wild Jo, een blond bier met een alcoholpercentage van maar 5,8% en een wilde Brett-gist ontleent zijn naam aan Joseph van den Bogaert, één van de herstarters van de brouwerij na WO1.

En met ‘Wild’ wordt er natuurlijk verwezen naar de wilde gist.

Genoeg geschiedenis… tijd om te schenken…

Wat meteen opvalt bij het inschenken van het bier is de matige schuimkraag, hoewel het bier volgens het etiket een flinke schuimkraag zou moeten bevatten. Eén en ander kan natuurlijk te maken hebben met het gebruikte glas of de gehanteerde techniek.

Het bier is helder goudgeel van kleur en heeft een minimaal zuurtje in de geur. Voorts verraadt de geur niets.

Bij de eerste slok valt meteen het hoppige karakter op, dit komt zelfs nog meer naar voor dan de zurigheid van de brett-gist.

De hop is verantwoordelijk voor de florale smaak die mooi vergezeld gaat van een klein bittertje.

De Wild Jo is een erg jong en vers bier en wij zijn vooral benieuwd om te zien hoe de zurigheid zich gaat ontwikkelen naarmate het bier rijpt op fles.

Duidelijk is dat dit bier bedoeld werd als bier voor een zonnige dag.

De Wild Jo drinkt makkelijk en is zeer toegankelijk.

Share.

About Author

Brouwersbloed stroomt door m’n aderen, wordt mij gezegd. M’n overgrootvader heeft namelijk een brouwerij in De Panne gehad. In 2012 richtte ik met 5 vrienden een bescheiden bierclubje op: E³HBL (uit te spreken als Tripel EHBL), de “Eerste Enige Echte Herdersemse Bierliefhebbers”. Wekelijks geniet ik van de geweldige bieren die ons land produceert en met zorg en interesse probeer ik elk bier objectief te beoordelen. Ondertussen staan er al ongeveer 400 verschillende bieren op m’n kerfstok, maar is er nog heel wat werk voor de boeg om alle andere te leren kennen. En het relaas van die ontmoetingen deel ik met veel plezier met jullie!

Leave A Reply

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze site gaat u hiermee akkoord. meer info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten