Read More" /> Read More"> Read More">

Steenuilke, Brouwerij De Ryck

We spreken 1886 wanneer Gustaaf De Ryck een oude boerderij koopt voor nog geen 5000 Belgische Frank. Gustaaf, gebeten door de brouwmicrobe, trekt naar Duitsland om er het vak te leren en doopt bij zijn thuiskomst de boerderij om tot Brouwerij De Gouden Arend.

Na de eerste Wereldoorlog werd de brouwerij herdoopt naar Brouwerij De Ryck en bijna 130 jaar en 5 generaties later staat Brouwerij De Ryck er nog steeds en lijkt de toekomst verzekerd!

En dan nu het bier!
Dit pareltje wordt gebrouwen ter ondersteuning van het steenuil-project in de regio van de brouwerij. Om het lokale karakter (van zowel de brouwerij als het bier) kracht bij te zetten, wordt het bier gebrouwen met 3 specifieke kruiden die enkel in de Vlaamse Ardennen te vinden zijn.

Bij het uitschenken krijg je onmiddelijk een grote en stevige schuimkraag die eerder gebroken wit overkomt. De kleine bellen blijven lang staan en er vormt zich een mooie kleverige rand tegen het glas.

De 3 gebruikte kruiden zorgen voor een uniek aroma dat zowel zoetig als kruidig overkomt. Dit zet zich door in de smaak, waar je ook een lichte toets van honing kan gewaar worden. Qua nasmaak krijg je een kruidig bittertje met een zeer volmondig gevoel.

Zeker het proberen waard!

website: Brouwerij De Ryck

Share.

About Author

Brouwersbloed stroomt door m’n aderen, wordt mij gezegd. M’n overgrootvader heeft namelijk een brouwerij in De Panne gehad. In 2012 richtte ik met 5 vrienden een bescheiden bierclubje op: E³HBL (uit te spreken als Tripel EHBL), de “Eerste Enige Echte Herdersemse Bierliefhebbers”. Wekelijks geniet ik van de geweldige bieren die ons land produceert en met zorg en interesse probeer ik elk bier objectief te beoordelen. Ondertussen staan er al ongeveer 400 verschillende bieren op m’n kerfstok, maar is er nog heel wat werk voor de boeg om alle andere te leren kennen. En het relaas van die ontmoetingen deel ik met veel plezier met jullie!

Leave A Reply

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze site gaat u hiermee akkoord. meer info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten