Bij OTOMAT maken ze de pizza pas echt Belgisch!
Door Duvel in het deeg te doen en tomaat-garnaal erop.
Dat doen ze althans bij Otomat op het Van Schoonbekeplein in Antwerpen.
Duvel in pizza
Dat is niet het enige opmerkelijke aan de nieuwe pizza’s. Door er Duvel in te verwerken, werd de Otomat-pizza een streekproduct. “Eerst wilden we pizza’s koppelen aan bier. Daarom suggereren we biertjes op de menukaart. Tot iemand opperde om bier ín de pizza te doen. Het werd uiteindelijk de gist die ook in Duvel wordt gebruikt.
Maar mogen kinderen deze pizza’s dan wel eten? “Natuurlijk”, zegt Claeys, “het gaat alleen om de gist van Duvel. Die zorgt wel voor een mooie krokante korst en een luchtige bodem. Dat komt mee omdat het deeg drie dagen rust voor gebruik.
Logisch dat een variatie van een bekende slogan in de gang tussen keuken en toilet hangt: “Ssst, hier rijpt den deeg.”
bron: gva.be