Read More" /> Read More"> Read More">

Bij OTOMAT maken ze de pizza pas echt Belgisch!

Door Duvel in het deeg te doen en tomaat-garnaal erop.
Dat doen ze althans bij Otomat op het Van Schoonbekeplein in Antwerpen.

Duvel in pizza

Dat is niet het enige opmerkelijke aan de nieuwe pizza’s. Door er Duvel in te verwerken, werd de Otomat-pizza een streekproduct. “Eerst wilden we pizza’s koppelen aan bier. Daarom suggereren we biertjes op de menukaart. Tot iemand opperde om bier ín de pizza te doen. Het werd uiteindelijk de gist die ook in Duvel wordt gebruikt.

Maar mogen kinderen deze pizza’s dan wel eten? “Natuurlijk”, zegt Claeys, “het gaat alleen om de gist van Duvel. Die zorgt wel voor een mooie krokante korst en een luchtige bodem. Dat komt mee omdat het deeg drie dagen rust voor gebruik.

Logisch dat een variatie van een bekende slogan in de gang tussen keuken en toilet hangt: “Ssst, hier rijpt den deeg.”

bron: gva.be

Share.

About Author

Zoals elke zichzelf respecterende Belg kwam ik rond mijn 16de voor de eerste maal in contact met onze Belgische trots… BIER! Weliswaar met gemengd succes… Nu, 15 jaar later, is het enthousiasme voor het gerstenat alleen maar gegroeid. En dan vooral voor de snel groeiende “micro brew scene”! Vanuit m'n job, creative consultant, word ik dagelijks uitgedaagd om merken in de markt te plaatsen. Zo groeide, samen met 4 andere collega’s, het idee om ons eigen merk te creëren en in de markt te zetten! En welk beter product dan ons bekendste exportproduct… bier! En dan vooral de MICRO bieren! En aldus werd MICROB geboren!

Leave A Reply

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze site gaat u hiermee akkoord. meer info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten