Read More" /> Read More"> Read More">

VERFRISSENDE GIN EN BIER COCKTAIL

Loop voorbij eender welk zomers terrasje en de gin-tonics vliegen je om de oren. Een ware boom zeg maar… Tijd dus om eens uit te zoeken wat we hier nog allemaal mee kunnen doen…. Een gin & bier cocktail misschien?

Biercocktails zijn namelijk geen vreemd gegeven. Van oudsher bestaan er heel wat recepten. Zo werd in de Londense Brooks Pub reeds in 1861 een cocktail geserveerd op basis van Guinness en champagne, op dat moment een ware rage in de Londense clubs. Iets wat we zeker nog eens verder zullen onderzoeken!

Terug naar de essentie: een frisse cocktail als ideale apero bij een zomerse bbq!
Introducing: The Handy Collins, een variant op de klassieke Tom Collins.

De Old Tom Gin is een zoete en oude gin. Deze vervangen we in ons recept door een frisse Hendrick’ Gin, een Schotse gin met een vleugje komkommer.  Deze combineren we vervolgens met een klassiek Belgisch witbier of Geuze.

Dit alles serveren we in een vintage style Maple Jar (oude confituur pot is perfect).

  • Giet de gin in een glas
  • Voeg enkele partjes verse limoen en een scheutje suikersiroop toe
  • Goed schudden (tip: zet het deksel van je er even terug op)
  • Kies een lekker witbier of geuze en voeg deze toe
  • Verras je gasten met een originele apero!

Nog opzoek naar een bijpassende dip? Probeer zeker deze warme dip van cheddar en bier.

 

 

 

Share.

About Author

Bier drink je met… je vrienden! Met die insteek stapte ik met veel enthousiasme in het Microb project. Mijn passie is ondernemen. Jezelf omringen door mensen die geloven in je project en er mee iets moois van maken. Bij Microb ontdekken we samen het boeiende en veelzijdige karakter van de Belgische en buitenlandse micro-brouwers. Mensen die met passie aan hun product werken en er echt voor gaan… Het draait voor mij dus niet alleen om de lekkere bieren, maar vooral om de weg er naar toe. Het blijven zoeken naar hoe het nét nog beter kan. De vrienden achter het bier. Salut!

2 reacties

Reply To Stef Cancel Reply

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze site gaat u hiermee akkoord. meer info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten