Bier bewaren… Hoe doe je dat nu?
Bier bewaren op de correcte manier… Een stap die vaak vergeten wordt!
Er gaat niets boven een perfect geschonken gerstenat om de smaakpapillen te verwennen! Als je er dan ook nog voor zorgt dat je je “speciaalbieren” op de correcte manier bewaart, kan je al zeker niet teleurgesteld worden door een slecht brouwsel. Meer nog… een correct bewaard bier zal zelf met de tijd beter worden!
Gedurende zes weken zullen we met jullie een aantal makkelijk te volgen tips & tricks delen om jullie bier ervaring te optimaliseren. Veel succes!
Tip 2: Bewaar je bier op een donkere plaats
We willen natuurlijk allemaal niets liever dan onze bierverzameling, waar we toch zo lang aan gewerkt hebben, op een centrale plaats in het huis tentoon te stellen… Maar wist je dat bier dat langdurig blootgesteld werd aan UV-licht een “lichtsmaak” krijgt?
Het is moeilijk uit te leggen waaraan je die “lichtsmaak” juist herkent, maar in Amerikaanse literatuur wordt de smaak vaak vergeleken met de geur die een stinkdier verspreidt. De term “SKUNKED-beer” is dan ook meer dan terecht!
Bewaar daarom je bier best op een donkere plek en houdt georganiseerde rondleidingen wanneer je volk over de vloer hebt!