Bier en cheddar in verwerkt in een dip? Heerlijk!
Gemaakt met bier en heeeeel veeeeel cheddar!
Deze warme en hartige dip is de ideale aanwezige op elk avondje met vrienden!
Kleine tip… voeg de kaas traag en in kleine porties toe en wacht tot de vorige portie gesmolten is!
voorbereidingstijd: 15 minuten
bereidingstijd: 10 minuten
Wat heb je nodig?
ongezouten boter: 2 el
bloem: 3el
melk: 75ml
donker bier: 110ml
pittige mosterd: 1tl
Worcestershire saus: 2tl
Tabasco: naar smaak
geraspte cheddar kaas: 350gr
peper en zout: naar smaak
Bereiding
Smelt, op een gematigd vuur, de boter in een sauspan. Voeg, van zodra de boter helemaal gesmolten is, de bloem toe en blijf gedurende 2 minuten roeren. Voeg de melk en het bier toe, blijf roeren en breng het geheel aan het pruttelen.
Wanneer alles mooi pruttelt, voeg je de Worcestershire, Tabasco en mosterd toe en laat je alles gedurende 5 minuten verder pruttelen tot wanneer de saus mooi ingedikt is.
Voeg nu geleidelijk de kaas toe en wacht telkens tot wanneer de vorige lading gesmolten is alvorens de volgende toe te voegen.
Kruid af met peper en zout en wees trots, want je “beer & cheese” dip is klaar!
SMAKELIJK!