Read More" /> Read More"> Read More">

Er wordt weer bier gebrouwen in Tielt     

Brouwerij De Poes heeft twee jaar na de oprichting eindelijk een vaste stek gevonden. Het gebouw van het voormalige chemiebedrijf Servi-Lab zal omgebouwd worden tot brouwerij. Daarmee wordt er na 50 jaar weer bier gebrouwen in de stad.

Brouwerij De Poes

Brouwerij De Poes, opgericht in Schuiferskapelle in 2014 door Tieltenaar Stijn David (40), verhuist dit jaar naar het gebouw van het voormalige chemiebedrijf Servi-Lab in de Tenhovestraat in Tielt. Daarmee zal er voor het eerst sinds de jaren zestig opnieuw bier gebrouwen worden in de stad.

“Het was altijd al de bedoeling om op Tieltse bodem te kunnen brouwen”, zegt David. “De stad heeft een enorme biergeschiedenis. Vroeger waren er hier maar liefst tien brouwerijen.”

Met een eigen brouwerij zal het aanbod van De Poes aanzienlijk uitgebreid kunnen worden. Nu is enkel het blonde bier te koop in de horecazaken en winkels. “We willen hier vooral bottelen op flessen van 75cl en vaten vullen”, zegt de brouwer. “De kleine flessen blijven we maken bij brouwerij Deca in Woesten.”

De brouwerij moet in het najaar opengaan, van zodra de verbouwingswerken klaar zijn. “De locatie is ideaal gelegen, vlakbij een drukke invalsweg naar Tielt”, zegt David. “De brouwsite zal mooi herkenbaar zijn dankzij een houten reclamepaneel met het logo van De Poes.”

Degustatie

Begin 2017 zal er ook een degustatiezaal en bezoekersruimte opengaan. Zowel individuen als groepen zullen welkom zijn om het bier te degusteren en om de brouwerij achter de schermen te komen bezoeken. “Het zal wel geen café worden”, zegt de brouwer. “Ik wil de horeca in Tielt niet tegenwerken.”

Twee jaar na de oprichting van de brouwerij heeft de brouwer zijn afzet al kunnen verdrievoudigen. Vorig jaar werden 180.000 flessen van De Poes gebrouwen. Het bier is trouwens ook al te vinden in Nederland, Frankrijk, Italië en zelfs in Zuid-Afrika.

Er staat hen dus een mooie toekomst te wachten! Snel meer nieuws dus!

Tielt
Brouwerij de Poes

Share.

About Author

Zoals elke zichzelf respecterende Belg kwam ik rond mijn 16de voor de eerste maal in contact met onze Belgische trots… BIER! Weliswaar met gemengd succes… Nu, 15 jaar later, is het enthousiasme voor het gerstenat alleen maar gegroeid. En dan vooral voor de snel groeiende “micro brew scene”! Vanuit m'n job, creative consultant, word ik dagelijks uitgedaagd om merken in de markt te plaatsen. Zo groeide, samen met 4 andere collega’s, het idee om ons eigen merk te creëren en in de markt te zetten! En welk beter product dan ons bekendste exportproduct… bier! En dan vooral de MICRO bieren! En aldus werd MICROB geboren!

Comments are closed.

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze site gaat u hiermee akkoord. meer info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten