Read More" /> Read More"> Read More">

Ben & Jerry’s bier

Say whaaat?! Ja hoor, je leest het goed! De bekende Amerikaanse ijsmaker Ben & Jerry’s gaat bier brouwen. Het biertje, dat naar Ben & Jerry’s gewoonte, de weinig aan de verbeelding overlatende naam Salted Caramel Brownie Brown Ale meekrijgt, zal dit najaar in de winkelrekken terug te vinden zijn.

Voor de productie van dit bier gaat de ijsjesmaker een samenwerking aan met de Amerikaanse “craft brewer” New Belgium Brewing Company. De Salted Caramel Brownie Brown Ale zal verpakt worden in een draagkarton van 6 stuks en zal met een alcoholpercentage van 6,3% nog vrij licht te drinken zijn.

Volgens de bedrijfsfilosofie van Ben & Jerry’s zal ook van dit product de winst aan een goed doel geschonken worden. De “Save Our Winters” organisatie, die bewustwording van de klimaatverandering stimuleert, kan dus vanaf nu rekenen op een gulle donatie van de twee jeugdvrienden Ben Cohen en Jerry Greenfield. Beide bedrijven hebben zelfs de moeite genomen om een, even fout als educatief, filmpje te maken over het hoe en het waarom van hun project…

Onder het motto “je moet alles eens geprobeerd hebben” kijken wij alvast uit naar het resultaat van dit experimentje. Bij deze lanceren wij dan ook officieel een oproep aan ons eigenste “Ijsboereke” om eens met onze Belgische brouwtrots rond de tafel te zitten… Want laat ons eerlijk zijn… wat Amerikanen kunnen brouwen, kunnen wij toch beter! Niet waar?

Maar nu even serieus, het mag duidelijk zijn dat niet iedereen even enthousiast is… De Amerikaanse waakhond Alcohol Justice is bang dat het biertje kinderen aan de alcohol zal helpen. “Het is slecht voor kinderen die naar het biertje zullen kijken als de volgende stap na het ijsje”.

Eén ding is zeker… dit biertje stelt de uitdrukking Ice Cream Headache in een totaal nieuw daglicht!

Smakelijk!

website New Belgium Brewing 

Share.

About Author

Zoals elke zichzelf respecterende Belg kwam ik rond mijn 16de voor de eerste maal in contact met onze Belgische trots… BIER! Weliswaar met gemengd succes… Nu, 15 jaar later, is het enthousiasme voor het gerstenat alleen maar gegroeid. En dan vooral voor de snel groeiende “micro brew scene”! Vanuit m'n job, creative consultant, word ik dagelijks uitgedaagd om merken in de markt te plaatsen. Zo groeide, samen met 4 andere collega’s, het idee om ons eigen merk te creëren en in de markt te zetten! En welk beter product dan ons bekendste exportproduct… bier! En dan vooral de MICRO bieren! En aldus werd MICROB geboren!

Comments are closed.

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze site gaat u hiermee akkoord. meer info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten