Read More" /> Read More"> Read More">

Laten we gewoon een biertunnel graven!

Café De Hazeburg in Ermelo (Nl) wil binnenkort maar liefst 1500 bieren uit haar eigen winkel gaan aanbieden aan haar klanten! Fijn zeggen wij dan! Maar hoe krijg je dat bier nu tot bij de caféganger? Simpel! Laten we  gewoon een biertunnel graven!

In zijn simpliciteit gewoonweg briljant als je het ons vraagt…

“Hier hebben we lang over gefantaseerd. En dan ga je het toch maar uitvoeren. Gasten bestellen via een tablet in het café een speciaalbiertje op Biertunnel.nl. Deze digitale kaart is voor iedereen zichtbaar, ook thuis. Alleen in het café worden de prijzen erbij vermeld”, zegt ondernemer Jan van Wilgenburg.

Vervolgens komt er een bon uit de printer met voor elk bier een uniek nummer. In de winkel worden de bieren vervolgens in een mandje van metaal gezet en dit mandje – met minimaal één en maximaal tien flesjes – gaat door de tunnel richting café.

Koeling onderweg
En nu komt het “savvy gedeelte”!
Onderweg gaat het mandje door een vloeistof van -15°C. Daar blijven de flesjes even in – momenteel 165 seconden, in de zomer wat langer – en als ze koud genoeg zijn, komen ze richting café. ‘Daar worden de mandjes uitgepakt en vervolgens serveren ze de biertjes. Ze zijn dan zo’n 6 tot 6,5°C. De mandjes kunnen vervolgens weer terug naar de winkel. Deze lopen heen en weer. “Leuk toch”, lacht Van Wilgenburg. “Een attractie voor gasten.”

Eigen brouwerij
Jan van Wilgenburg wilde eigenlijk de bieren ook in de originele glazen serveren. ‘70 procent van die 1500 glazen hebben we op voorraad, maar dat wordt logistiek toch wel heel lastig. Misschien komt dat nog.’ Naast winkel en café hebben Jan en dochter Tineke van Wilgenburg ook een eigen brouwerij, Burg Bier Brouwerij. Naast Veluws Blond – ‘Ons derde bier in omzet’ – maakt Van Wilgenburg ook Veluws Bruun, Tripel-B en Gulle.

We geven het niet graag toe… Maar dat hebben onze noorderburen toch maar weer slim bekeken!

Meer info vind je op www.biertunnel.be en de website van Café De Hazeburg!

Share.

About Author

Zoals elke zichzelf respecterende Belg kwam ik rond mijn 16de voor de eerste maal in contact met onze Belgische trots… BIER! Weliswaar met gemengd succes… Nu, 15 jaar later, is het enthousiasme voor het gerstenat alleen maar gegroeid. En dan vooral voor de snel groeiende “micro brew scene”! Vanuit m'n job, creative consultant, word ik dagelijks uitgedaagd om merken in de markt te plaatsen. Zo groeide, samen met 4 andere collega’s, het idee om ons eigen merk te creëren en in de markt te zetten! En welk beter product dan ons bekendste exportproduct… bier! En dan vooral de MICRO bieren! En aldus werd MICROB geboren!

Comments are closed.

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze site gaat u hiermee akkoord. meer info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten