Bier met whisky?
Bij brouwerij Het Anker in Mechelen tappen ze uit twee vaatjes. Er zijn natuurlijk de verschillende bieren die het erg goed doen en al enkele keren werden uitgeroepen tot beste bier ter wereld in hun categorie. Maar sinds twee jaar hebben ze ook een Gouden Carolus Single Malt whisky ui hun eigen stokerij. “We mengen onze twee topproducten nu samen voor een uniek bier dat krachtig en volmondig is”, prijst sales- en marketingmanager Hans Rubens van Het Anker zijn product aan.
Het is tegenwoordig hip om zware bieren in oude whiskyvaten te laten rijpen om een opvallend smaakaccent te krijgen. Maar dat is niet wat ze in Mechelen doen. “Wij doen letterlijk wat van onze whisky bij ons bier. Daarmee zijn we uniek in ons land. En extra speciaal is dat we zowel het bier als de whisky zelf in eigen huis maken. Daar moesten we wel iets mee doen.”
Gouden Carolus Indulgence
De Whisky Infused, want zo heet het nieuwe bier officieel, wordt onder de grote noemer Gouden Carolus Indulgence gelanceerd. “Indulgence staat in het Engels voor een bron van vermaak, genot of verwennerij. En dat is nu net wat we willen bereiken met deze nieuwe serie gelimiteerde bieren. We willen jaarlijks iets nieuws uitproberen. Daarom hebben we dit bier beperkt gemaakt en zullen we volgend jaar met iets heel anders uitpakken”, klinkt het.
Het bier van 11,7% is vanaf nu verkrijgbaar in de brouwerijwinkel van Het Anker, bij gespecialiseerde bierhandelaars en binnen enkele weken ook bij Delhaize.