Read More" /> Read More"> Read More">

Bier met whisky?

Bij brouwerij Het Anker in Mechelen hebben pakken ze vanaf nu uit met een wel heel speciale versie van de populaire Gouden Carolus Cuvée van de Keizer. Het bier wordt nu ook verrijkt met een scheutje whisky en dat is een primeur voor ons land.

Bij brouwerij Het Anker in Mechelen tappen ze uit twee vaatjes. Er zijn natuurlijk de verschillende bieren die het erg goed doen en al enkele keren werden uitgeroepen tot beste bier ter wereld in hun categorie. Maar sinds twee jaar hebben ze ook een Gouden Carolus Single Malt whisky ui hun eigen stokerij. “We mengen onze twee topproducten nu samen voor een uniek bier dat krachtig en volmondig is”, prijst sales- en marketingmanager Hans Rubens van Het Anker zijn product aan.

Het is tegenwoordig hip om zware bieren in oude whiskyvaten te laten rijpen om een opvallend smaakaccent te krijgen. Maar dat is niet wat ze in Mechelen doen. “Wij doen letterlijk wat van onze whisky bij ons bier. Daarmee zijn we uniek in ons land. En extra speciaal is dat we zowel het bier als de whisky zelf in eigen huis maken. Daar moesten we wel iets mee doen.”

Gouden Carolus Indulgence

De Whisky Infused, want zo heet het nieuwe bier officieel, wordt onder de grote noemer Gouden Carolus Indulgence gelanceerd. “Indulgence staat in het Engels voor een bron van vermaak, genot of verwennerij. En dat is nu net wat we willen bereiken met deze nieuwe serie gelimiteerde bieren. We willen jaarlijks iets nieuws uitproberen. Daarom hebben we dit bier beperkt gemaakt en zullen we volgend jaar met iets heel anders uitpakken”, klinkt het.

Het bier van 11,7% is vanaf nu verkrijgbaar in de brouwerijwinkel van Het Anker, bij gespecialiseerde bierhandelaars en binnen enkele weken ook bij Delhaize.

bron: GVA.be

Share.

About Author

Brouwersbloed stroomt door m’n aderen, wordt mij gezegd. M’n overgrootvader heeft namelijk een brouwerij in De Panne gehad. In 2012 richtte ik met 5 vrienden een bescheiden bierclubje op: E³HBL (uit te spreken als Tripel EHBL), de “Eerste Enige Echte Herdersemse Bierliefhebbers”. Wekelijks geniet ik van de geweldige bieren die ons land produceert en met zorg en interesse probeer ik elk bier objectief te beoordelen. Ondertussen staan er al ongeveer 400 verschillende bieren op m’n kerfstok, maar is er nog heel wat werk voor de boeg om alle andere te leren kennen. En het relaas van die ontmoetingen deel ik met veel plezier met jullie!

Comments are closed.

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze site gaat u hiermee akkoord. meer info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten