Bier bewaren… Hoe doe je dat nu?
Bier bewaren op de correcte manier… Een stap die vaak vergeten wordt!
Er gaat niets boven een perfect geschonken gerstenat om de smaakpapillen te verwennen! Als je er dan ook nog voor zorgt dat je je “speciaalbieren” op de correcte manier bewaart, kan je al zeker niet teleurgesteld worden door een slecht brouwsel. Meer nog… een correct bewaard bier zal zelf met de tijd beter worden!
Gedurende zes weken zullen we met jullie een aantal makkelijk te volgen tips & tricks delen om jullie bier ervaring te optimaliseren. Veel succes!
Tip 3: Bewaar je bier op de juiste temperatuur!
Het is een misvatting dat bieren best ijskoud bewaard worden… Een constante temperatuur van tussen de 10 en 15 graden is voor de meeste bieren ideaal. Vlak voor het drinken kunnen de bieren wel in de koelkast gezet worden om ze op de juiste drinktemperatuur te krijgen.
Keukenkasten of servieskasten zijn vaak geen goede opberg plaats voor bier. Ze staan namelijk vaak te dicht bij een warmtebron en hebben daarom geen constante temperatuur. Ook een meterkast or berging is meestal niet geschikt vanwege de temperatuur. Bij veel huizen is de kruipruimte of kelder onder het huis een ideale plek vanwege de temperatuur en omdat het er donker is.