Read More" /> Read More"> Read More">

Avocado-bier! Ja het bestaat!

Avocado lijkt maar niet van de troon der superfoods te stoten. Een Australische brouwer probeert een graantje mee te pikken van het succes van deze groene vrucht, en brouwde een biertje van avocado.

Daniel Wind van de Bushshack Brewery in West-Australië heeft wel meer bijzondere biertjes op zijn palmares staan. Zo gebruikt hij ongewone ingrediënten als chili, aardbei en chocolade. Voor het Avocado Festival eind november in het Australische Perth werd hij uitgedaagd om een avocado-bier te brouwen, en aldus geschiedde.Voor de kenners: het biertje is van lage gisting, en de meeste mensen proeven zelfs geen avocado. “Je creëert de bitterheid van het bier door de avocado zelf,” legt Wind uit, “die daarnaast ook zorgt voor een romige afwerking.” Het bier werd exclusief voor het Avocado Festival gebrouwen, en in september begon Wind eraan met maar liefst 30 kilogram avocado’s.”We schrokken ervan hoeveel mensen naar ons terugkwamen en vroegen achter het bier,” zegt Wind. “Er wordt nog steeds naar gevraagd. Zeker nu rond de kerstperiode willen veel mensen het in een fles kopen, maar we hebben enkel vaatjes.” Wind zegt dat de onverwachte populariteit van dit bier het moeilijk zal maken om met een nieuwe, originele smaak te komen, maar hij staat open voor elke suggestie. Bierliefhebbers kunnen hun verzoekjes naar Wind sturen.

bron: HLN

Share.

About Author

Brouwersbloed stroomt door m’n aderen, wordt mij gezegd. M’n overgrootvader heeft namelijk een brouwerij in De Panne gehad. In 2012 richtte ik met 5 vrienden een bescheiden bierclubje op: E³HBL (uit te spreken als Tripel EHBL), de “Eerste Enige Echte Herdersemse Bierliefhebbers”. Wekelijks geniet ik van de geweldige bieren die ons land produceert en met zorg en interesse probeer ik elk bier objectief te beoordelen. Ondertussen staan er al ongeveer 400 verschillende bieren op m’n kerfstok, maar is er nog heel wat werk voor de boeg om alle andere te leren kennen. En het relaas van die ontmoetingen deel ik met veel plezier met jullie!

Comments are closed.

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze site gaat u hiermee akkoord. meer info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten