Read More" /> Read More"> Read More">

Een uitgebreid smakenpallet voor Tilquin!

Geuzesteker Pierre Tilquin wil van Oude Geuze Tilquin Quetsche en van zijn Oude Geuze Tilquin Mur een blijver maken. Voortaan wordt dit lambiekbier elk jaar gebrouwen in een groter volume dan tot nu het geval was.

Pierre Tilquin is de jongste geuzesteker in het rijtje van lambiekbrouwers uit het Pajottenland en de Zennevallei. Nadat hij aan de UCL in Louvain-la-Neuve een doctoraat maakte over bieren van spontane gisting, kreeg de passie om zelf bier te gaan brouwen hem stevig te pakken. In 2011 kocht hij een oude opslagplaats op in Bierghes net over de taalgrens en oogstte hier in juni 2011 zijn allereerste geuze Tilquin.

‘Sindsdien is de geuzestekerij gaandeweg gegroeid, maar ook de goesting om me op een of andere manier van mijn andere collega-geuzebrouwers te onderscheiden’, vertelt Pierre Tilquin. ‘Ik speelde al lang met de idee om het fruitpallet dat men mengt met lambiek uit te breiden. Momenteel is vooral kriek razend populair bij de liefhebbers van lambiekbieren. Verschillende brouwers brouwden ook al fantastische bieren op basis van frambozen en perziken. Ik wil hierin nog een stapje verder gaan. In 2013 lanceerde ik de Tilquin Quetsche, een lambiekbier op basis van pruimen. Dit Tilquin-bier kreeg vorig jaar een zusje: de Oude Mür Tilquin, een lambiekbier op basis van braambessen. De experimentele fase van dit bier is nu voorbij. Ik ben tevreden van het resultaat zodat ik besliste om vanaf nu zowel de Oude Geuze Tilquin Quetsche als de Oude Geuze Tilquin Mur in grotere volumes. Deze cuvées zullen voortaan jaarlijks beschilkbaar zijn”, aldus Pierre Tilquin.

Pierre stelt de twee brouwsels officieel voor tijdens een bierweekeinde met rondleidingen dat hij op 30 april en 1 mei organiseert in zijn geuzestekerij. “Tijdens dit bierweekeinde zijnd e schijnwerpers gericht op Engelse bieren. Een aantal jonge brouwers is in Groot-Britannië het bierlandschap grondig aan het vertimmeren met frisse jonge bieren die komaf maken met de clichés van flauwe en platte Engelse bieren. Dertien jonge brouwers stellen hier in de geuzestekerij in Bierk hun creaties voor”.

website Tilquin
bron: nieuwsblad

Share.

About Author

Zoals elke zichzelf respecterende Belg kwam ik rond mijn 16de voor de eerste maal in contact met onze Belgische trots… BIER! Weliswaar met gemengd succes… Nu, 15 jaar later, is het enthousiasme voor het gerstenat alleen maar gegroeid. En dan vooral voor de snel groeiende “micro brew scene”! Vanuit m'n job, creative consultant, word ik dagelijks uitgedaagd om merken in de markt te plaatsen. Zo groeide, samen met 4 andere collega’s, het idee om ons eigen merk te creëren en in de markt te zetten! En welk beter product dan ons bekendste exportproduct… bier! En dan vooral de MICRO bieren! En aldus werd MICROB geboren!

Comments are closed.

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze site gaat u hiermee akkoord. meer info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten