Read More" /> Read More"> Read More">

Nieuwe microbrouwerij maakt ‘Belgisch bier met exotisch kantje’

Weerom een bewijs dat de trend van de microbrouwerijen in België aan een serieze opmars bezig is. Onderstaand artikel vonden we op Brusselnieuws.be.

Brussel is opnieuw een microbrouwerij rijker: ‘No Science’.
In maart hoopt de nieuwe onderneming al met drie bieren uit te pakken. “Op termijn is ons doel om het gamma van bieren en smaken nog verder uit te breiden.”

Noisy Pale Ale en Heavy Porter heten de nieuwe bieren van No Science. De brouwers zoeken nog een klinkende naam voor hun lichte tafelbier.

Halfweg februari moet het brouwen bij No Science volop uit de startblokken schieten. Maxime en Manuel zijn ambitieus en willen in maart drie bieren klaar hebben. De op fles hergiste Noisy Pale Ale, een licht tafelbier met een alcoholpercentage van 3 procent en het zeer donker bier met gegrilde smaak Heavy Porter.

“Moeder Lambic en de restaurants Café des Spores en Nuetnigenough garanderen ons nu al een afname. Op termijn is ons doel om het gamma van bieren en smaken nog verder uit te breiden.”

“De brouwerij heet No Science omdat wij helemaal geen wetenschappelijke kennis hebben over bierbrouwen. We zijn eerder amateurbrouwers die al even aan het oefenen zijn”, zegt Maxime Dumay. Sinds deze week bestaat de brouwerij pas helemaal officieel. Tenminste op papier, want de professionele brouwinstallatie is besteld maar nog onderweg.

Van amateur naar professional
No Science kiest voor een locatie op de site van Greenbizz achter Thurn & Taxis. De eerste testbieren werden gemaakt in de kelders van bedrijvencentrum Village Partenaire in Sint-Gillis. “Ik werk al enkele jaren bij Moeder Lambic in Sint-Gillis. Af en toe organiseerde ik daar een degustatie met onze eerste brouwsels.” De feedback van die klanten zorgde voor genoeg zelfvertrouwen om de professionele weg van het brouwen in te slaan.

En Stoemelings, Brussels Beer Project en Beerstorming zijn andere Brusselse microbrouwerijen die recent zijn opgericht. Maximes concullega’s van En Stoemelings maken het tripelbier Curieuze Neuse in de Marollen. “De andere microbrouwerijen gaan voor meer traditionele bieren. Ons bier heeft ook dat typisch Belgische kantje, maar is toch iets exotischer.”

Brussels Beer Project genereerde zijn startkapitaal dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Financiële steun van bierliefhebbers in ruil voor een aantal flesjes per jaar is het achterliggende idee  “Van crowdfunding ben ik helemaal geen fan. Wij willen dat de brouwerij puur onze eigen zaak is. Dat lukt dankzij een overheidsfinanciering via Brusoc”, vertelt Maxime Dumay.

Dit weekend, op zaterdag 9 januari, organiseert Malt & Mout een degustatie met Brusselse bieren. In café Brewdog tappen ze de brouwsels van No Science, En Stoemelings en Beerstorming vanaf 20 uur.

Meer info: Malt & Mout Bierproeverij

Bron: www.brusselnieuws.be

 

Share.

About Author

Passie doet toch iets met een mens, niet? De interesse voor Food & Drinks én de trends binnen dit domein, werden me met de paplepel ingegeven. Dit aangevuld met een “gezonde” interesse voor lifestyle in het algemeen, zorgt ervoor dat we met Microb telkens op zoek gaan naar dat "unieke" in wat we doen. Het wereldje van de micro-brouwerijen, die in hun “terroir” elk op hun manier experimenteren met nieuwe smaken, oude technieken, lokale invloeden, etc... intrigeert me mateloos! De combinatie van deze eigen manier van werken, inclusief het artisanale karakter, samen met onze eigen levensstijl en manier van denken, vormt de basis van ons Microb-project! Een visie en passie die we graag met jullie willen delen. Schol!

Comments are closed.

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door gebruik te maken van deze site gaat u hiermee akkoord. meer info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten